luni, 15 octombrie 2012

Aromaterapia


Aromaterapia foloseşte uleiuri aromate . bogate în esenţe distişlate din plante. Uneori, aceste esenţe sunt folosite ca înlocuitor, deoarece o bună parte dintre ele au proprietăţi antinicrobiene şi anti stres.
Uleiul de lavandă este cel mai folosit şi mai cunoscut ulei esenţial. Are efect antiinflamator, antiviral, antidepresiv şi antistres. De asemenea acest ulei reduce intensitatea migrenelor şi nivelul tensiunii, stimulează memoria şi îmbunătăţeşte respiraţia. Pentru a combate tulburările de somn, folosiţi aromaterapia cu două ore înainte de culcare, cel puţin zece zile. Puneţi în vasul de aromaterapie apă în care adăugaţi cinci picături de ulei esenţial de lavandă. Un alt remediu potrivit pentru a adormi la o oră acceptabilă este să picuraţi doua-trei picături de ului de lavandă pe cîteva bucăţi de vată pe care să le aşezaţi în jurul patului. 
Aroma de vanilie  ca un veritabil afrodiziac cerebral, avînd capacitatea de a stimula funcţiile scoarţei cerebrale, astfel ca efectele sale asupra psihicului dar şi întregului organism sunt uluitoare şi în primul rînd de activare, energizare. Astfel creşte tonusul cerebral, înlătură eficient oboseala, binedispune şi creşte capaitatea de atenţie şi memorare, reface tonusul digestiv, respirator, cardiac. Este ideală această aromă pentru desfăşurarea activităţilor: la locul de muncă, în birou, la cursuri, in timpul exerciţiilor fizice. Aroma de vanilie este recunoscută pentru creşterea toleranţei la stres.
Aromele de fructe acrişoare precum citrice, fructe de pădure, mere, toate acestea au efecte tonice şi revigorante, înlăturînd oboseala şi starea de încordare, redînd veselia şi energia psihică. Ideal este să le asociaţi cu arome de vanilie şi mentă.

 Mirosul este unul dintre cela mai puternice simţuri şi de foarte multe ori ne ajuta să ne vindecăm fără să ştim cît de mult am fost ajutaţi de o aromă. Studiile unor cercetători au dovedit că aromaterapia controlează apetitul, ajută la slabit, dar şi în menţinera greutăţii.

 Aromaterpia conform semnelor zodiacale:

Berbec – ulei esenţial de caprifoi, mentă, păducel.
Taur – ulei esenţial de trandafir, mac, violete.
Gemeni – ulei esenţial de lăcramioară, lavanda, feriga.
Rac – ulei de crin, veribantă, passiflora, gălbenele.
Fecioara – esenţa de flori de cîmp sau de munte.
Balanta – ulei de trandafir, violete, mac, veribă.
Scorpion – esenţă de caprifoi
Sagetator - ulei de salvie, garoafa, scorţişoara.
Capricorn – ulei de pin, cedru.
Vărsător – esenţa de orhidee, floare de soc.
Pesti – ulei de stînjenel, mirt, nufar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu